Americanii uită pentru o zi diviziunile politice şi criza economică pentru a comemora 11 septembrie

Postat la 11 septembrie 2011 13 afişări

Americanii, uniţi în spatele a doi dintre preşedinţii lor, vor comemora duminică zece ani de la atentatele din 11 septembrie, o tragedie pe care nu o vor uita niciodată şi care le-a schimbat profund ţara, relatează AFP.

Într-un New York unde securitatea a fost consolidată din cauza unei ameninţări "necoroborate" cu atentate plănuite de Al-Qaida, preşedintele Barack Obama urmează să asiste în cursul dimineţii, împreună cu predecesorul său George W. Bush, la o ceremonie în memoria celor aproximativ 3.000 de persoane ucise în atentate.

Ceremonia are loc, ca în fiecare an, în apropierea unei zone în plină reconstrucţie, Ground Zero, în prezenţa familiilor victimelor. Pentru prima dată, aceasta se va desfăşura în timp ce liderul Al-Qaida, Osama ben Laden, este mort, fiind ucis de un comando american la 2 mai.

Numele morţilor vor fi citite pe rând, cu momente de reculegere la orele la care cele două avioane de linie au lovit turnurile în 2001, la care acestea s-au prăbuşit, când a avut loc atacul asupra Pentagonului şi la ora la care s-a prăbuşit un avion în Shanksville, Pennsylvania.

Familiile vor asista ulterior la inaugurarea memorialului 11 septembrie, un spaţiu vast plantat cu stejari, pentru a încheia cei cinci ani de lucrări. Două bazine imense săpate în locul unde se înălţau odinioară turnurile World Trade Center, poartă în prezent, înscrise în bronz, numele victimelor.

Obama va merge apoi la Shanksville şi la Pentagon, după care va asista la un concert la Kennedy Center din Washington.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/americanii-uita-pentru-o-zi-diviziunile-politice-si-criza-economica-pentru-a-comemora-11-septembrie-8729914
8729914
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.