Americanii se uită mai atent la piaţa crypto: FBI lansează o divizie dedicată criptomonedelor

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 februarie 2022 45 afişări

Americanii se uită mai atent la piaţa crypto: FBI lansează o divizie dedicată criptomonedelor

Departamentul de Justiţie din SUA pregăteşte înfiinţarea unei echipe naţionale de intervenţie în piaţa criptomonedelor şi a anunţat, joi, că FBI-ul îşi lansează o divizie dedicată analizelor pe blockchain şi confiscării de active digitale, potrivit Reuters.

Înfiinţarea diviziei de „exploatare a activelor virtuale” vine după ce Departamentul de Justiţie a realizat în februarie cea mai mare captură din istoria pieţei crypto. Cazul se referă la un cuplu din New York care ar fi fost implicat în spălarea fondurilor furate în atacul cibenetic care a avut loc asupra exchange-ului Bitfinex în 2016, fonduri care acum sunt evaluatea la 4,5 miliarde de dolari.

Autorităţile de reglementare americane au început să se uite mai atent la piaţa criptomonedelor sub conducerea preşedintelui Joe Biden, în contextul atacurilor cibernetice înregistrate în SUA în 2021. Grupurile de hackeri cer recompensa sub formă de Bitcoin de cele mai multe ori.

În anumite cazuri, FBI a reuşit să identifice atacatorii şi să recupereze o parte din recompensă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
fbi,
dedicatie,
lansare,
uitare,
americani,
active

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.