Americanii de la Chervron pun 33 de miliarde de dolari pe masă şi cumpără compania Anadarko Petroleum pentru a-şi consolida poziţia

Postat la 12 aprilie 2019 80 afişări

Chevron Corp a anunţat vineri preluarea, pentru 33 de miliarde de dolari, a companiei Anadarko Petroleum Corp, consolidându-şi poziţia în domeniul producţiei de ţiţei şi gaze naturale lichide prin cea mai mare fuziune din industrie, după ce Royal Dutch Shell a cumpărat BG Group, în 2016.

Americanii de la Chervron pun 33 de miliarde de dolari pe masă şi cumpără compania Anadarko Petroleum pentru a-şi consolida poziţia

Odată cu creşterea preţurilor petrolului în acest an, Chevron şi rivalul său Exxon Mobil şi-au dublat investiţiile în Bazinul Permian din Statele Unite, unul dintre principalele locaţii ale extracţiei petrolului din şisturi.

 

Chevron a declarat că acordul de a cumpăra Anadarko, unul dintre cei mai mari producători independenţi din SUA, va asigura noii companii o extindere de 120 de km din Bazinul Permian, precum şi proiectul Mozambique LNG al Anadarko, parte a uneia dintre cele mai mari investiţii curente planificate din industrie.

 

Acţiunile Chevron au scăzut cu 4% vineri, în timp ce investitorii au reanalizat costul tranzacţiei, care include şi preluarea datoriei de 15 miliarde de dolari a Anadarko. Acţiunile Anadarko au crescut cu 33%, reflectând prima de 39% oferită de Chevron. Oferta de 65 de dolari pe acţiune a fost structurată ca 75% acţiuni şi 25% numerar.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cumparare,
miliarde,
companie,
consolidare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.