Imaginea unei fetiţe migrante plângând la graniţa dintre SUA şi Mexic, desemnată fotografia anului la World Press Photo 2019

Postat la 12 aprilie 2019 119 afişări

Fotografia unei fetiţe plângând neajutorată în timp ce mama sa este percheziţionată şi arestată de poliţiştii americani la graniţa SUA cu Mexic a fost recompensată cu prestigiosul World Press Photo Award pe 2019, potrivit site-ului organizaţiei.

Imaginea unei fetiţe migrante plângând la graniţa dintre SUA şi Mexic, desemnată fotografia anului la World Press Photo 2019

Juriul a spus despre fotografia realizată de John Moore, un veteran al agenţiei Getty, după ce Sandra Sanchez, din Honduras, şi fiica sa, Yanela, au trecut ilegal graniţa arată „un alt tip de violenţă, care este psihologică".

 

„Puteam vedea frica pe chipurile lor, în ochii lor", a declarat Moore despre imigranţii ilegali care erau opriţi de poliţiştii americani, într-un interviu acordat National Public Radio din SUA, la scurt timp după ce a publicat imaginea, anul trecut.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mexic,
granita,
sua,
fotografie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.