Ameninţările Iranului au dus la urcarea preţului petrolului Brent la maximul ultimelor şase luni

Postat la 08 februarie 2012 9 afişări

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a atins marţi maximul ultimelor şase luni, de peste 116 dolari pe baril, din cauza ameninţărilor Iranului că va interzice exporturile de ţiţei către unele ţări europene, dar şi a temperaturilor extrem de scăzute din Europa.

La ora 12:30 GMT, petrolul Brent destinat contractelor pe termen de o lună era cotat la 115,93 dolari pe baril, după ce în timpul tranzacţiilor a urcat cu 77 de cenţi faţă de închiderea de luni, la 116,7 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel după luna august, transmite Reuters. Preţul petrolului destinat pieţei americane este în scădere cu 96 de cenţi, la 95,95 dolari pe baril, din cauza creşterii stocurilor din Statele Unite. Diferenţa dintre cotaţia petrolului Brent şi cea a petrolului comercializat pe piaţa din SUA a depăşit 20 de dolari, fiind cea mai mare înregistrată după octombrie 2011.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
petrol brent,
cotatii,
maxim,
iran
/actualitate/amenintarile-iranului-au-dus-la-urcarea-pretului-petrolului-brent-la-maximul-ultimelor-sase-luni-9214592
9214592
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.