Amendă de 635 de milioane de dolari pentru o companie de tutun care a încălcat sancţiuni economice

Autor: Petru Mazilu Postat la 26 aprilie 2023 40 afişări

Amendă de 635 de milioane de dolari pentru o companie de tutun care a încălcat sancţiuni economice

Compania British American Tobacco va plăti 635 de milioane de dolari pentru încălcarea sancţiunilor economice impuse Coreei de Nord, potrivit BBC.

British American Tobacco (BAT) va plăti amenda uriaşă autorităţilor americane, după ce o filială a companiei a recunoscut că a vândut ţigări în Coreea de Nord, încălcând sancţiunile.

Autorităţile americane au precizat că înţelegerea s-a referit la activitatea BAT în Coreea de Nord între 2007 şi 2017. Înţelegerea a fost încheiată între BAT, Departamentul de Justiţie (DOJ) şi Biroul de control al activelor străine al Departamentului Trezoreriei din America. BAT este una dintre cele mai mari companii de tutun din lume.

„Regretăm profund această abatere", a declarat şeful BAT, Jack Bowles.

SUA au impus sancţiuni severe Coreei de Nord din cauza activităţilor sale nucleare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bat,
amendă,
coreea de nord

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.