Amendă de 3.000 de lei pentru cine nu face asta începând de luni

Postat la 30 decembrie 2021 460741 afişări

Amendă de 3.000 de lei pentru cine nu face asta începând de luni

Guvernul a adoptat in data de 19 decembrie ordonanţa privind implementarea formularului digital de intrare în România. Acesta devenit obligatoriu din 20 decembrie. 

Toate persoanele care intră în ţară începând de luni au obligaţia de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară, prin aplicaţia plf.gov.ro, nerespectarea acestei obligaţii fiind sancţionată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

„Este vorba despre adoptarea unui act nomativ care practic se înscrie în preocuparea care există la nivelul UE privind limitarea transmiterii noii tulpini emergente Omicron. România s-a aliniat deciziei CE în ceea ce priveşte instituirea unui sistem de formulare digitale de localizare a pasagerilor ca parte a procedurilor de notificare a alertelor în cadrul sistemelor de avertizare timpurie şi răspuns instituit în legătură cu ameninţările transfrontaliere. Nu este un document carre împiedică circulaţia, dimpotrivă este un document care ne ajută să putem să localizăm rapid contacţii unei persoane infectate şi DSP-urile să poată să facă rapid anchetele epidemiologice şi să ia măsurile care se impun”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri.

Conform acestuia, aceste formulare vor fi completate cu 24 de ore înainte de intrarea în România. „Dacă nu reuşesc să facă acest lucru pot să meargă la domiciliu, trebuie să-l compleeze într-un interval de 24 de ore sub sancţiunea unei amenzi, dacă nu respectă acest interval”, a adăugat Rafila.

Potrivit reprezentanţilor Guvernului, documentul a fost adoptat deja în 18 state membre UE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
formular digital,
intrare,
obligatoriu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.