Ambiţiile lui Elon Musk capătă noi forme: Multimiliardarul speră ca Tesla să producă un automobil fără volan şi pedale începând cu anul 2024

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 23 aprilie 2022 309 afişări

Ambiţiile lui Elon Musk capătă noi forme: Multimiliardarul speră ca Tesla să producă un automobil fără volan şi pedale începând cu anul 2024

Tesla lucrează la un vehicul fără volan şi pedale, compania dorind ca noul model să fie disponibil începând cu anul 2024, potrivit Business Insider.

În timpul raportului de miercuri al companiei privind veniturile din primul trimestru, CEO-ul Elon Musk a împărtăşit vestea despre „robotaxiul dedicat”.

„Este optimizat în mod fundamental pentru a oferi cel mai scăzut cost posibil pe kilometru”, a declarat Musk. „Cred că noul vehicul va fi cu adevărat un motor masiv al creşterii Tesla”.

El a atribuit lipsa volanului şi a pedalelor noul design dedicat unei „autonomii îmbunătăţite”.

Elon Musk a declarat că Tesla ar putea avea ca obiectiv să organizeze un eveniment special în 2023 pentru a prezenta mai multe detalii despre noua invenţie a companiei.

De asemenea, în raportul privind veniturile companiei, Musk a declarat că Tesla urmează să includă modelul Cybertruck în producţia de masă pentru anul 2023. Se pare că Tesla va produce peste 1,5 milioane de vehicule în acest an, a adăugat Musk, marcând o creştere de 60% faţă de anul trecut.

În cadrul raportului, Musk a oferit noi detalii privitoare la importanţa robotului umanoid pe care compania îl dezvoltă, numit Optimus.

„În cele din urmă, Optimus va valora mai mult decât afacerea cu maşini a companiei”, a declarat multimiliardarul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
vehicul,
speranta,
companie,
inovaţie,
viitor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.