Amber Studio, cel mai mare studio de gaming independent din România, a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 4 milioane de euro

Postat la 19 ianuarie 2016 1163 afişări

Amber Studio, cel mai mare studio de gaming independent din România, a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 4 milioane de euro

Studioul a înregistrat o creştere de 138% a cifrei de afaceri, la aproximativ 4 milioane de euro, în cursul anului 2015, raportată la anul precedent. De asemenea, numărul angajaţilor studioului a crescut cu128%, urmărind o cifră şi mai mare pentru anul ce urmează.

Pe parcursul lui 2015, portofoliul studioului a cuprins proiecte dezvoltate pe platforme precum iOS, Google Play, Android TV, Smart TV, Amazon şi Smartwatch (iOS, Android) şi nu numai. De asemenea, o parte din cifra de afaceri a fost realizată cu clienţi din zona de IT. Proiectele noi livrate de Amber în zona de IT în 2015 au implicat Platform Conversion, Code Development şi Full Fledged Development. 

Odată cu cifra de afaceri, startupul românesc a crescut numărul de angajaţi cu 128%, de la 72 în 2014, la 168 în prezent. De asemenea, salariul mediu brut încadrul companiei a crescut cu 6.3%, raportat la ianuarie 2015.

Pentru a susţine creşterea constantă, în 2016, startupul plănuieşte să mărească echipa cu aproximativ 60 de specialişti, ajungând astfel la 230 de angajaţi.

“Tot ce investeşte piaţa în noi, investim şi noi mai departe în oameni şi, astfel, în proiectele noastre şi în relaţia cu clienţii. Altfel, nu cred că am fi reuşit să avem o creştere atât de rapidă în nici 3 ani de zile. Ne focusăm foarte mult pe partea de recrutare, dar şi pe proiecte specialeatât pentru noi, cât şi pentru piaţa locală, unul dintre acestea fiind tehnologia VR”, spune Tudor Postolache, Head of QA/QE in cadrul Amber Studio.

În prezent, în Amber există poziţii deschise pentru QA Functional Tester, QA Lead, QA Manager, Art Director, Sr. Game Producer şi Facility Coordinator.

Amber Studio a fost lansat acum aproximativ 2 ani, devenind cel mai mare studio independent de gaming din România. Printre cele mai mari proiecte la care studioul a lucrat în 2015 se află jocurile Cinderella Free Fall, Little Leader, Star Wars Rebels şi The Martian.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/amber-studio-cel-mai-mare-studio-de-gaming-independent-din-romania-a-incheiat-anul-2015-cu-o-cifra-de-afaceri-de-4-milioane-de-euro-14969657
14969657
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.