Ambasada SUA, despre Summitul de la Vilnius: Nicio ţară nu poate determina orientarea unui stat

Postat la 30 octombrie 2013 43 afişări

Nicio ţară nu poate determina orientarea politică şi economică a unui alt stat, a precizat, marţi, la solicitarea MEDIAFAX, Ambasada SUA, referindu-se la presiunile Rusiei în contextul posibilei parafări a Acordului de Asociere dintre R. Moldova şi UE, la summitul de la Vilnius.

Ambasada SUA, despre Summitul de la Vilnius: Nicio ţară nu poate determina orientarea unui stat

 "Toate ţările au dreptul să-şi aleagă propria cale a integrării şi dezvoltării economice, conform interesului naţional. Nicio ţară nu are dreptul să determine orientarea politică şi economică a unei alte ţări sau să decidă ce alianţe sau acorduri comerciale poate încheia o altă ţară", se arată în răspunsul Ambasadei SUA.

Totodată, Statele Unite ale Americii susţin "acordurile comerciale internaţionale care promovează oportunităţi de schimb libere şi independente pentru ţările partenere". "Acordul de Asociere include un Acord de Liber Schimb, oferind Moldovei oportunităţi economice semnificative printr-un mai mare acces la una dintre cele mai mari pieţe ale lumii, aducând beneficii întregii regiuni. Continuăm să lucrăm cu partenerii noştri europeni şi cu guvernul şi poporul moldovean pentru a susţine obiectivul de integrare europeană al Moldovei", mai precizează misiunea diplomatică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ambasada-sua-despre-summitul-de-la-vilnius-nicio-tara-nu-poate-determina-orientarea-unui-stat-11587325
11587325
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.