Ambasada Rusiei reacţionează la „racheta” lui Fifor: La Bucureşti se preferă urmărirea politicii struţului

Postat la 03 august 2018 58 afişări

Ambasada Rusiei în România a reacţionat faţă de declaraţiile „inadecvate” ale ministrului Apărării, Mihai Fifor, referitoare la existenţa rachetelor balistice la Deveselu, spunând că la Bucureşti se preferă în continuare „politica struţului”, România „închizând ochii” la acest subiect.

Ambasada Rusiei reacţionează la „racheta” lui Fifor: La Bucureşti se preferă urmărirea politicii struţului

"La Ambasada Rusiei cu oarecare surprindere este urmărită agitaţia ce evoluează în România în jurul anumitelor declaraţii „inadecvate“ ale ministrului Apărării Mihai Fifor cu privire la aşa-numitele sisteme defensive ale reţelei globale de apărare antirachetă ale NATO-ului, care este de fapt reţea americană, şi este desfăşurată în Deveselu. Pare a fi că debatele acute care se desfăşoară în jurul acestei teme au o aromă apreciabilă de politică inetrnă. În acest sens: no comment – aceasta este o chestiune internă a României. În esenţă, pe problema caracterului lansatoarelor desfăşurate pe pământul românesc şi a rachetelor care sunt destinate pentru ele, nu am auzit nimic nou", se arată, într-o postare pe Facebook, a ambasadei Rusiei la Bucureşti.

Diplomaţii ruşi adaugă că o prezenţă a sistemelor antirachetă americane în ţara noastră încalcă stabilitatea strategică la nivel global şi reprezintă o potenţială ameninţare la securitatea Federaţiei Ruse.

"Spre regretul nostru profund, din păcate, la Bucureşti în continuare se preferă urmărirea unei "politici ale struţului", închizând ochii la principala, în această privinţă, circumstanţă. Şi anume: prezenţa sistemelor antirachetă americane în România, în contextul sistemului „global“ de apărare antirachetă de-a lungul perimetrului frontierelor Federaţiei Ruse nu doar încalcă stabilitatea strategică la nivel planetar, care, de mai mult de o jumătate de secol, se bazează pe paritatea aproximativă a potenţialului de descurajare nucleară. Acest sistem reprezintă şi o potenţială ameninţare pentru securitatea naţională a Rusiei, atât din cauza poziţiei sale geografice, precum şi în legătură cu retragerea unilaterală în 2001, a SUA din Tratatul ABM, împotriva rachetelor balistice, încheiat cu URSS încă în 1972", completează sursa citată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.