Ambasada Israelului în România: Statul Israel se confruntă cu un atac terorist de amploare

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 octombrie 2023 22 afişări

Statul Israel se confruntă cu un atac terorist de amploare lansat dinspre Gaza în această zi de Şabat care marchează totodată şi sărbătoarea sacră Simchat Torah, transmite Ambasada Israelului în România.

Ambasada Israelului în România: Statul Israel se confruntă cu un atac terorist de amploare

„La ora 06.30 dimineaţa (ora Israelului), teroriştii palestinieni din organizaţia Hamas au lansat mii de rachete asupra civililor şi terorişti s-au infiltrat pe teritoriul israelian. Israelul va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja cetăţenii. Ne vom apăra”, a postat Ambasada Israelului în România.

Zeci de rachete au fost trase dinspre Fâşia Gaza spre Israel sâmbătă dimineaţa. Atacul pune capăt unui armistiţiu respectat în mare parte până acum, după sfârşitul războiului de cinci zile din luna mai. În Israel, sirenele au răsunat în mai multe oraşe din jurul teritoriului palestinian, dar şi mai în nord şi est, potrivit armatei israeliene.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că mişcarea islamistă palestiniană Hamas a declanşat "un război împotriva statului Israel", iar liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat declanşarea „Operaţiunii Potopul Al-Aqsa" împotriva Israelului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.