Amazon şochează industria şi anunţă un program de livrare gratuită într-o singură zi pentru abonaţii Prime

Autor: Alex Ciutacu Postat la 01 mai 2019 209 afişări

Amazon şochează industria şi anunţă un program de livrare gratuită într-o singură zi pentru abonaţii Prime

Compania Amazon şi-a şocat investitorii şi întreaga industrie de retail săptămâna trecută, la scurt timp după publicarea rezultatelor financiare trimestriale, anunţând un program de livrări mai rapid ca niciodată, potrivit Bloomberg.

„Lucrăm în prezent pentru a evolua programul nostru Prime de livrare gratuită în două zile către un program de livrare gratuită într-o singură zi”, a anunţat Brian Olsavsky, directorul financiar al companiei.

Mutarea a eclipsat rapid ambele veşti pe care compania le transmisese investitorilor, atât cea bună – un profit trimestrial peste aşteptări – cât şi cea proastă – încetinirea creşterii vânzărilor.

Acum Amazon va investi cel puţin 800 de milioane de dolari în următoarele luni pentru a accelera livrările pentru membrii Prime.

Însă dincolo de investitori, anunţul Amazon pune pe jar întreaga industrie de retail. Atât jucătorii din comerţul online cât şi retailerii clasici trebuie să investească acum pentru a ţine pasul cu standardul pe care îl va stabili Amazon. Pentru unii dintre ei, anunţul companiei schimbă total planurile pentru anul acesta.

În ultimii ani, standardul de livrare în două zile introdus de Amazon a fost implementat şi de rivali şi îmbrăţişat imediat de clienţi. Spre exemplu, Walmart a lansat în 2017 programul de livrare în două zile fără abonament anual sau taxă de membru însă doar pentru comenzile de peste 35 de dolari.

Target Corp a introdus acest program doar pe perioada sărbătorilor.

Astfel, taxa de membru Prime de 119 dolari care le permite membrilor accesul la conţinutul platformei Amazon Prime, reduceri pe Amazon şi reduceri în Whole Foods, s-ar putea justifica mult mai bine cu acest nou program de livrări.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.