Am nevoie de tine

Autor: Ioana Matei Postat la 04 octombrie 2020 36 afişări

Motivaţie:

Campania a luat naştere la iniţiativa JYSK România, care şi-a dorit să realizeze o campanie de strângere de fonduri inedită pentru Hope and Homes for Children România. Fondurile strânse au fost destinate proiectului de construire a caselor de tip familial în care să locuiască acei copii aflaţi în instituţiile de protecţie a statului. Pe măsură ce sunt construite case de tip familial, orfelinatele mari de tip vechi sunt închise.

Descrierea proiectului:

Principalul element al campaniei este cântecul si videoclipul „Am nevoie de tine” ale cărui versuri şi muzică au fost realizate de Alex Bratu. Cântecul este interpretat de zece artişti sub numele „Friends of Hope and Homes”: Alexandra Ungureanu, 1Q Sapro, Flavia, Maria şi Ligia Hojda, Laura Mihăilă, Pavel Ulici, Andrei Neagu. Campania s-a desfăşurat timp de o lună, între  1 – 30 iunie 2019. S-au implicat în realizarea acestuia 4 reprezentanţi JYSK, 4 reprezentanţi Hope and Homes for Children România, 10 artişti, echipa de producţie a videoclipului şi a cântecului.

Efecte:

Campania atrage atenţia asupra copiilor din orfelinate, a nevoii de a închide aceste instituţii şi a găsi alternativele cele mai potrivite. În casele de tip familial, copiii aflaţi în îngrijirea statului au parte de îngrijire medicală adecvată, trăiesc într-un mediu mai sănătos şi sunt învăţaţi să trăiască mai sănătos, au parte de consiliere şi merg la şcoli obişnuite, alături de alţi copii. Videoclipul piesei „Am nevoie de tine” a ajuns la peste 1 milion de vizualizări pe Youtube. În urma campaniei, Hope and Homes for Children România şi-a dublat numărut de donatori recurenţi prin SMS.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.