"Am ajuns robul băncii? Ai ajuns robul a ceea ce ai făcut cu banii. Dacă ţi-ai făcut o casă, eşti robul casei, nu neapărat robul băncii."

Postat la 27 aprilie 2017 699 afişări

Cei care iau un credit trebuie să ştie că acesta trebuie dat înapoi, iar băncile, când cineva le calcă pragul, trebuie să facă tot­deauna „instrucţiunile“ cu clienţii, precum în avion, chiar dacă sunt „plictisi­toare“, susţine Mugur Isărescu, guverna­torul BNR.

"Am ajuns robul băncii? Ai ajuns robul a ceea ce ai făcut cu banii. Dacă ţi-ai făcut o casă, eşti robul casei, nu neapărat robul băncii."

„Oamenii călătoresc cu avionul, dar nu trebuie să ştie neapărat cum funcţionează mo­torul cu reacţie. Însă, trebuie să ştie că se urcă în avion şi că acolo sunt nişte reguli pre­cise şi să accepte, chiar şi cei care călă­toresc frecvent cu avionul, plictiseala aceea cu măsurile de siguranţă. Dacă călătoreşti mult cu avionul te şi gândeşti: ce mă tot omoară ăştia cu... Aşa şi când intră în bancă. Trebuie ştie că intră într-o bancă, nu în altă parte. Trebuie să ştie că un credit trebuie dat înapoi... lucruri simple... Dacă te îm­pru­muţi pe 30 de ani, apoi 30 de ani este o viaţă de om adult. Nu este împrumut de azi pe mâine. Am ajuns robul băncii! Ai ajuns ro­bul a ceea ce ai făcut cu banii. Dacă ţi-ai fă­cut o casă eşti robul casei, nu neapărat robul băncii“, a declarat Isărescu la simpozionul anual de istorie şi civilizaţie bancară „Cristian Popişteanu“.

 

Guvernatorul BNR a arătat că educaţia fi­nanciară este un domeniu mai sensibil, mai complicat, şi nu este posibil să se asigure o pregătire sofisticată a populaţiei, ca să înţeleagă sistemul bancar. Însă, el susţine că băncile, când cineva le calcă pragul, trebuie să le facă „instrucţiunile“ pre­cum se întâmplă în avion, chiar dacă sunt „plictisitoare“: „Aţi intrat într-o bancă! Aveţi serviciile acestea...“.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca,
casa,
refuz,
avion,
bani,
banci,
bnr,
credit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.