Impozitul pe gospodărie: România are 5000 de consultanţi fiscali, iar în unele judeţe sunt doar cinci

Postat la 26 aprilie 2017 117 afişări

Mediul de afaceri se opune introducerii impozitului pe gospodărie pe care îl consideră mult prea complicat şi pentru care executivul nu a realizat nici un studiu de impact. Guvernul a anunţat că populaţia va fi arondată la 35000 de consultanţi fiscali, însă în România există doar 5000 de consultanţi.

Impozitul pe gospodărie: România are 5000 de consultanţi fiscali, iar în unele judeţe sunt doar cinci

“În primul an de zile, probabil, oamenii vor percepe acest nou impozit ca ceva pozitiv fiindcă vor fi mai mulţi bani. Însă, în anul următor va trebui să vin să calculez şi să plătesc tot impozitul din urmă. Există riscul ca oamenii să nu mai aibă banii respectivi fiindcă i-au cheltuit între timp. Procesul în sine este greoi: completarea declaraţiei la Fisc, adunarea chitanţelor de la diverşi prestatori de servicii etc. E greu de crezut că fiecare gospodărie poate să beneficieze de asistenţa nemijlocită a unui consultant fiscal. În acest moment se pare că nu avem capacitatea necesară. În ţară sunt doar 5000 de consultanţi fiscali, iar în unele judeţe sunt doar cinci-şase consultanţi. Este o realitate pe care nu o putem ignora. Ce mari schimbări pot avea loc de azi şi până pe 25 mai 2019 când vor fi adunate primele declaraţii?”, a declaran, pentru MEDIAFAX, Alexandra Smedoiu, director, Consultanţă fiscală, PwC România.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.