Alternativă la DN1. Autorităţile vor să modernizeze DJ102 care leagă judeţele Braşov şi Prahova

Autor: Petru Mazilu Postat la 24 februarie 2021 248 afişări

Autorităţile locale din Braşov şi Prahova vor să modernizeze drumul judeţean care leagă cele două judeţe. Este o alternativă la DN1 care este sufocat de maşinile care circulă între capitală şi munte. Pentru modernizarea drumului sunt necesare mai multe exproprieri în zona de pădure.

Alternativă la DN1. Autorităţile vor să modernizeze DJ102 care leagă judeţele Braşov şi Prahova

Drumul Judeţean 102 leagă localitatea Valea Doftanei din Prahova de Brădet din Braşov. Reabilitarea şi modernizarea drumului sunt incluse într-un proiect implementat de Consiliul Judeţean Braşov, cu ajutorul Companiei Naţionale de Investiţii.

Reprezentanţii CJ Braşov trebuie să stabilească modalitatea în care vor fi expropriate mai multe terenuri din zona drumului.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu proiectanţii şi cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Braşov, pentru a discuta despre modalitatea de scoatere din fondul forestier a unor suprafeţe de teren afectate de acest proiect investiţional. Lungimea totală a drumului este de aproximativ 24 de km, din care 13,684 km sunt pe teritoriul judeţului nostru. Din lungimea totală, 4,35 de hectare aflate pe teritoriul administrativ al judeţului Braşov şi 10,35 de hectare situate în aria teritorială a judeţului Prahova sunt incluse în fondul forestier, iar pentru realizarea lucrărilor este necesară schimbarea statutului juridic al respectivelor suprafeţe, prin scoaterea lor din fondul forestier”, a anunţat Adrian Ioan Veştea, preşedintele CJ Braşov.

După modernizare, drumul va deveni o alternativă pentru şoferii care utilizează DN1.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dj102,
fond forestier,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.