Alpinistul David Neacşu, care a deschis piaţa echipamentelor sportive în România, a vândut magazinul Himalaya din Bucureşti unei companii de alpinism utilitar

Autor: Cristina Roşca Postat la 23 noiembrie 2021 240 afişări

Alpinistul David Neacşu, care a deschis piaţa echipamentelor sportive în România, a vândut magazinul Himalaya din Bucureşti unei companii de alpinism utilitar

Stral Big, companie specializată în alpinism utilitar şi lucrări speciale în industrie, a preluat 100% din capitalul companiei GD Escapade, care operează magazinul Himalaya de pe Calea Moşilor din Bucureşti, fondat în urma cu 27 de ani de alpinistul David Neacşu.

Tranzacţia a fost asistată de Alexandru Medelean (Wise Way Advisors), consultant principal al tranzacţiei, alături de Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, consultanţii legali şi de Banca Transilvania, finanţatorul tranzacţiei.

“Astăzi am predat ştafeta tânărului Ionuţ Gavrilă Blenche, care are 34 de ani, exact vârsta la care eu am început business-ul Himalaya. Noi nu am făcut doar vânzări de produse premium pentru pasionaţii de munte si de aventură (având în portofoliu branduri precum Mammut, Petzl, Lowa etc), ci am fost antrenorii de performanţă pentru cei care îndrăznesc să viseze la mai mult.

La 61 de ani, nu mai pot ţine pasul cu digitalizarea şi cu globalizarea, s-au dus vremurile poetice din industria outdoor. Am încredere că Gabi va continua spiritul pe care eu l-am insuflat companiei. De acum vreau să mă liniştesc ca să pot aşterne pe hartie o parte din experienţele trăite în expediţiile şi în călătoriile mele!”, mărturiseşte David Neacşu.

David Neacşu este un alpinist român care a participat la 28 de expeditii mari şi care a condus prima expediţie românească pe Everest, în 2003.

“Am preluat ştafeta de la David Neacşu şi ducem mai departe visul său. Pe lângă continuarea tradiţiei Himalaya alături de David Neacşu (care va rămâne implicat în business momentan – n.red.), această tranzacţie vizează crearea unor sinergii specifice domeniilor de activitate pe care le reunesc cele două companii şi, nu în ultimul rând, realizarea unui vis mai vechi, acela de a pune la un loc alpinismul sportiv cu cel utilitar, echipamentele outdoor cu cele profesionale”, mărturiseşte Ionuţ Gavrilă Blenche, fondatorul Stral Big.

Compania a fost înfiinţată în anul 2012 de Ionuţ Gavrilă Blenche, dezvoltând următoarele arii de activitate: alpinism utilitar, construcţii civile şi industriale, servicii de curăţenie. Stral Big are 100 de salariaţi şi afaceri de 18 mil. lei anul trecut, duble faţă de 2019.

Compania GD Escapade a avut afaceri de 16,7 mil. lei anul trecut, similare celor dinainte de pandemie.

“Dincolo de orice numere şi tehnicalităţi aferente proiectelor de M&A, nu poţi să stai lângă David Neacşu fără să nu fi cucerit pe viaţă de poveştile trăite de el şi de emotia cuceritoare pe care o emană la fiecare povestire. Mă bucur pentru Ionuţ Gavrilă Blenche că a avut şansa de a alege şi a fi ales, să ducă Himalaya, sufletul lui David Neacşu, mai departe,” declară Alexandru Medelean, consultantul principal al tranzacţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
himalaya,
alpinism,
alpinist

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.