Alonso va rata ultima sesiune de teste dinaintea sezonului de Formula 1

Autor: Adrian Petculescu Postat la 25 februarie 2015 29 afişări

Pilotul McLaren-Honda Fernando Alonso va părăsi spitalul din Barcelona, unde se află internat după accidentul suferit, duminică, pe circuitul de la Montmelo şi va merge la reşedinţa sa din Oviedo pentru recuperare, urmând să rateze ultima sesiune de teste dinaintea startului sezonului de Formula 1.

Potrivit Gazzetta dello Sport, Alonso a efectuat, marţi, ultimele controale medicale şi a petrecut o noapte liniştită după ce a fost transferat de la terapie intensivă unde fusese internat iniţial. Examenele medicale nu au relevat vreo afecţiune suferită în urma accidentului, deşi spaniolul se plânge în continuare dureri de cap şi de gât.

El va fi externat în cursul zilei de miercuri şi va merge acasă, în Asturia. Revenirea lui la volanul monopostului McLaren-Honda va avea loc la mijlocul lunii martie, la Melbourne, unde este programată prima etapă a Campioantului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Australiei (13-15 martie).

Ultima sesiune de teste dinaintea sezonului va avea loc între 26 februarie şi 1 martie, tot pe circuitul de la Barcelona.

Fernando Alonso a suferit un accident, duminică, în ultima zi a sesiunii de teste de la Barcelona, fiind transportat cu elicopterul în stare de conştienţă la spital.

Alonso a pierdut controlul monopostului McLaren-Honda în virajul al patrulea al circuitului Catalunya şi maşina sa a lovit zidul de protecţie de pe marginea pistei. Cotidianul Marca a notat că timp de zece minute pilotul ar fi acuzat ameţeli şi nu a ieşit din monopost. El a fost transportat la centrul medical al circuitului, apoi la spital, cu un elicopter.

Echipa McLaren-Honda a precizat, luni, într-un comunicat, că accidentul suferit de spaniolul Fernando Alonso a fost cauzat de vânt şi nu a fost urmarea unei defecţiuni a monopostului.

"Accidentul a fost cauzat de rafalele de vânt imprevizibile din acea parte a circuitului la momentul respectiv şi care au afectat şi alţi piloţi (de exemplu pe Carlos Sainz Jr)", se arată în comunicatul McLaren-Honda.

Echipa de Formula 1 a subliniat că nu există indicii că monopostul lui Alonso ar fi avut vreo problemă mecanică, adăugând că nu s-a înregistrat o "pierdere de presiune aerodinamică" şi nici nu a fost vorba de vreo problemă electrică.

Dublul campion mondial revine din acest an la echipa britanică după cinci sezone în care a concurat pentru Ferrari. McLaren reface din 2015 parteneriatul cu Honda, compania japoneză furnizând motoarele. Însă noul monopost MP4-30 a înregistrat numeroase probleme tehnice în şedinţele de antrenamente dinaintea sezonului 2015.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FORMULA 1,
ALONSO,
STARE
/actualitate/alonso-va-rata-ultima-sesiune-de-teste-dinaintea-sezonului-de-formula-1-13890521
13890521
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.