Alocaţii de 180 de lei pentru familiile din România. Care sunt condiţiile şi cine va beneficia de venituri majorate

Postat la 22 aprilie 2023 129 afişări

Alocaţii de 180 de lei pentru familiile din România. Care sunt condiţiile şi cine va beneficia de venituri majorate

Anunţ important la nivel naţional, după ce peste 100.000 de familii din România au primit alocaţii de peste 180 de lei. Mai mult, din această lună, veniturile vor fi şi mai mari, după ce acestea au fost majorate.

Alocaţii de 180 de lei pentru familiile din România

Potrivit legii, alocaţia pentru susţinerea familiei este o formă de sprijin destinată familiilor, inclusiv celor monoparentale, cu venituri reduse, care au în creştere şi îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani.

Cuantumul lunar al alocaţiei este stabilit în funcţie de indicatorului social de referinţă (ISR), care s-a majorat, începând din martie, cu aproape 14%, ceea ce va duce automat şi la creşterea alocaţiei pentru susţinerea familiei.

Alocaţiile pentru susţinerea familiei plătite în luna februarie 2023 au totalizat 24,482 milioane de lei, suma medie pe beneficiar fiind de 183,79 de lei, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alocatii,
conditii,
familii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.