Alocarea a cel puţin 6% din PIB fondului unic de asigurări de sănătate, adoptată tacit de Senat

Postat la 17 decembrie 2013 48 afişări

Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate nu poate să fie mai mic de 6% din PIB, prevede o iniţiativă legislativă adoptată tacit, marţi, de Senat.

Alocarea a cel puţin 6% din PIB fondului unic de asigurări de sănătate, adoptată tacit de Senat

 Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii are ca iniţiatori mai mulţi senatori PSD şi PNL, printre care Elena Federovici, Petru Filip, Gabriela Firea, Ioan Ghise, Paul Ichim, Nicolae Nasta, Mario-Ovidiu Oprea, Liviu Pop şi Iosif Secăşan.

Potrivit proiectului, care va fi transmis Camerei Deputaţilor în forma iniţiatorului, asigurarea plafonului minim al sumelor fondului se va face prin subvenţii de la bugetul de stat, "suficiente pentru a garanta faptul că acest fond reprezintă cel puţin şase la sută din produsul intern brut".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/alocarea-a-cel-putin-6-din-pib-fondului-unic-de-asigurari-de-sanatate-adoptata-tacit-de-senat-11783953
11783953
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.