Alimentul pe care îl mănâncă foarte mulţi români şi care are 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată

Autor: Andreea Tobias Postat la 26 ianuarie 2022 3033 afişări

Alimentul pe care îl mănâncă foarte mulţi români şi care are 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată

InfoCons a găsit supă la plic cu până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip supă la plic ce se regăsesc pe piaţa din România. În total au fost analizate 29 de produse.

Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat:

Din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziţie:

89.66% au în compoziţie tăiţei/paste cu un procent cuprins între 44.9% şi 93% din compoziţia produsului

44.83% au în compoziţie legume deshidratate cu un procent cuprins între 2.2% şi 28.5% din compoziţia produsului

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie:

la 62.07% dintre produsele analizate s-au regăsit arome, fără a menţiona dacă sunt arome naturale sau alte tipuri de arome

la 24.14% dintre produsele analizate s-au regăsit arome naturale

la 44.83% dintre produsele analizate s-au regăsit condimente, fără a menţiona ce fel de contimente s-au adăugat.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în supa la plic:

93.10% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari)

Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 10.

93.10% dintre produsele studiate au avut menţionate pe etichetă informaţiile nutriţionale raportate la 100 grame de produs.

Valoarea energetică este cuprinsă între 19 kcal şi 459 kcal.

Cantitatea de grăsimi variază între <0.5g şi 18.9g.

Cantitatea acizilor graşi saturaţi este cuprinsă între <0.1 şi 8.6g.

Cantitatea de glucide variază între 3.6g şi 63g în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între <0.5 şi 15.1g.

41.38% din produsele analizate nu conţin fibre.

Cantitatea de proteină se situează între 0.7g şi 15.2g pentru produsele studiate.

Cantitatea de sare raportat la 100 g de produs s-a situat între 0.7g şi 12.8g.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumarea a 5 grame de sare pe zi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
supă la plic,
e-uri,
sare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.