Alimentul al cărui preţ s-a triplat în 2022, în România! Costă 100 lei/kg în Mega Image

Postat la 15 octombrie 2022 680 afişări

Alimentul al cărui preţ s-a triplat în 2022, în România! Costă 100 lei/kg în Mega Image

Preţurile la alimente, dar nu numai, au fost în creştere în 2022, faţă de anul trecut, aşa arată datele oficiale privind inflaţia. Fiecare client al marilor reţele de supermarketuri, dar şi al magazinelor de la colţul străzii, poate simţi asta în propriul portofel la fiecare tură de cumpărături.

Rata anuală a inflaţiei în luna septembrie 2022, comparativ cu luna septembrie 2021, a ajuns la 15,9%, în creştere faţă de valoare din lunile precedente, conform datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică.

În ceea ce priveşte mărfurile alimentare, acest indicator a ajuns la 19,12% în acest interval, iar la categoria generală peşte şi produse din peşte, creşterea este de 18,55% de la an la an, scrie gandul.ro

Cea mai mare scumpire din România, aşa cum o resimte mare parte din populaţie, este la gaze, unde majorarea este de 70,64% în luna septembrie 2022 comparativ cu luna septembrie 2021. Unica ieftinire este la serviciile de telefonie, cu 1,16%, potrivit datelor INS.

Clienţii care au poftă de file de somon şi merg să-l cumpere din Carrefour sau Mega Image pot vedea că preţul s-a triplat în 2022.

În Carrefour, un kilogram de file de somon costă 80 de lei, iar la Mega Image, 100 de lei

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
costuri,
mega image,
pret

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.