Alertă meteo: Meteorologii anunţă vreme extremă

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 aprilie 2023 366 afişări

Alertă meteo: Meteorologii anunţă vreme extremă

Meteorologii au emis o avertizare de tipul cod galben de ninsori, vânt puternic şi polei, valabilă până vineri, la prânz, în aproximativ jumătate de ţară.

Codul galben a intrat în vigoare joi, la ora 10.00 şi va fi valabil până vineri, la ora 12.00.

Meteorologii vorbesc despre ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului şi polei

„În intervalul menţionat, în nordul şi centrul Moldovei, în Maramureş, Transilvania şi în nordul Crişanei, precum şi în zona de munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de joi (06 aprilie), cu viteze de 40...60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor acumula 10...15 l/mp. În nord-estul Moldovei şi izolat în rest se va depune polei”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

În nordul ţării este în vigoare o avertizare cod portocaliu de ninsori. Aceasta va expira joi, la ora 22.00.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.