Alegerile prezidenţiale din Franţa - ANALIZĂ: Candidaţii dezbat orice în afara problemelor reale, într-o lume imaginară

Postat la 20 aprilie 2012 14 afişări

Nicolas Sarkozy a câştigat Preşedinţia Franţei în urmă cu cinci ani cu adevăruri dure despre nevoia de creştere economică, locuri de muncă şi competitivitate, dar în actuala campanie toţi candidaţii trăiesc într-o lume imaginară, astfel că nervozitatea pieţelor financiare nu este surprinzătoare.

Francezii vor merge duminică la urne pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale, dar nimic nu arată că aspiranţii la Palatul Elysee candidează în cel mai important scrutin de la declanşarea crizei economice, comentează Wall Street Journal (WSJ).

Economia franceză se află într-o criză gravă, chiar dacă nu acută, şi a stagnat în ultimii cinci ani. Datoria publică a Franţei, de 90% din PIB, este mai mare decât a Spaniei şi se apropie de cea a Irlandei.

Costurile cu forţa de muncă au crescut constant în ultimii peste zece ani, şomajul a devenit cronic, iar un sfert dintre tineri nu au un loc de muncă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Franţa,
Alegeri,
candidaţii
/actualitate/alegerile-prezidentiale-din-franta-analiza-candidatii-dezbat-orice-in-afara-problemelor-reale-intr-o-lume-imaginara-9551420
9551420
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.