Alegeri SUA: democraţii câştiga în Nevada şi vor controla Senatul

Autor: Petru Mazilu Postat la 13 noiembrie 2022 136 afişări

Alegeri SUA: democraţii câştiga în Nevada şi vor controla Senatul

Democraţii vor păstra controlul Senatului SUA după ce senatoarea Catherine Cortez Masto a fost realeasă în Nevada, a estimat sâmbătă Edison Research, acordând o victorie importantă preşedintelui Joe Biden.

Cortez Masto l-a învins la limită pe contracandidatul republican Adam Laxalt, un fost procuror general al statului care a fost susţinut de Donald Trump.

Odată cu victoria lui Masto, după ce senatorul democrat Mark Kelly a fost reales în Arizona, vineri seara târziu, democraţii vor controla cel puţin 50 de locuri în Senat. Ca urmare, vicepreşedintele Kamala Harris va avea votul decisiv în camera cu 100 de membri.

„America a arătat că noi credem în democraţia noastră, că rădăcinile democraţiei sunt adânci şi puternice", a declarat într-o conferinţă de presă liderul majorităţii din Senat, democratul Chuck Schumer, potrivit Reuters.

În prezent, Senatul este împărţit în proporţie de 50-50 între democraţi şi republicani. Senatul nou ales va depune jurământul pe 3 ianuarie.

Totuşi, republicanii sunt aproape de a câştiga controlul Camerei Reprezentanţilor din SUA. Oficialii continuă să numere buletinele de vot de la alegerile de la mijlocul mandatului desfăşurate marţi în Statele Unite ale Americii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
senat,
sua,
nevada,
control

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.