Alegeri parlamentare în Bulgaria: Partidul fostului premier Boiko Borisov, pe primul loc - rezultate parţiale

Postat la 13 mai 2013 22 afişări

Comisia electorală bulgară a confirmat luni victoria la diferenţă mică a partidului conservator GERB al fostului premier Boiko Borisov, înlăturat de la putere în această iarnă, în urma alegerilor anticipate de duminică.

Alegeri parlamentare în Bulgaria: Partidul fostului premier Boiko Borisov, pe primul loc - rezultate parţiale

 Potrivit rezultatelor parţiale anunţate după numărarea a 69 la sută din buletinele de vot, partidul GERB are 31,38 la sută din voturi, fiind urmat de Partidul Socialist (PSB) cu 27,34 la sută.

Partidul conservator nu are totuşi majoritate în Parlamentul de 240 de locuri, iar formarea unui Guvern se anunţă foarte dificilă pentru acesta. Toate celelalte partide parlamentare exclud o alianţă cu GERB.

Potrivit rezultatelor parţiale, doar alte două partide au depăşit pragul electoral de 4 la sută pentru a intra în Parlament: Mişcarea pentru drepturi şi libertăţi (MDL, minoritatea musulmană turcă), creditat cu 9,15 la sută din voturi, şi partidul naţionalist şi xenofob Ataka (7,6 la sută).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/alegeri-parlamentare-in-bulgaria-partidul-fostului-premier-boiko-borisov-pe-primul-loc-rezultate-partiale-10873682
10873682
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.