Alegeri europarlamentare 2019 | Ambasador: Nimeni nu a ştiut că aplicaţia folosită în procesul electorală urma să fie dezactivată

Postat la 29 mai 2019 136 afişări

Ambasadorul României în Danemarca, Alexandru Grădinar, a declarat că a vrut toţi românii din Danemarca prezenţi la cele şapte secţii să voteze, că a solicitat în repetate rânduri prelungirea programului, însă ”nimeni nu a ştiut că aplicaţia folosită în procesul electorală urma să fie dezactivată”.

Alegeri europarlamentare 2019 | Ambasador: Nimeni nu a ştiut că aplicaţia folosită în procesul electorală urma să fie dezactivată

”Dragi români, modul în care s-a derulat votul de duminică în secţiile din Danemarca v-a lăsat decepţionaţi pe toţi cei care aţi participat şi aţi aşteptat ore întregi, mulţi dintre voi fără a mai putea vota. Înţeleg pe deplin aceste sentimente, pe care le consider legitime şi întemeiate. Şi vă admir pentru superba lecţie de democraţie pe care aţi oferit-o întregii Europe, alături de toţi ceilalţi români de pretutindeni, prin multele ore petrecute în ploaie şi în frig pentru a vă exercita dreptul la vot. Marea provocare a comisiilor electorale a constat în respectarea procedurii de vot deosebit de complexe. Astfel, mulţi nu au putut vota, deşi Danemarca a avut, pentru prima oară, şapte secţii de votare, un număr aproape dublu faţă de ultimele alegeri”, a scris pe Facebook Alexandru Grădinar.

El a reamintit că aproape 8000 de români şi-au exprimat opţiunile de vot la scrutinul din 26 mai.

”Practic, în toate secţiile din Danemarca au votat, în medie, 1,5 oameni pe minut. Acest lucru a fost posibil şi datorită eforturilor supraomeneşti ale celor din comisiile electorale. Devotamentul de excepţie al acestora va rămâne pentru multă vreme în conştiinţa mea şi a colegilor mei. Am vrut ca toţi românii din Danemarca prezenţi la cele şapte secţii să voteze. Am solicitat, în repetate rânduri, prelungirea programului de votare. La Copenhaga, am venit în mijlocul vostru să mă asigur că toţi veţi avea posibilitatea să votaţi. Nimeni nu a ştiut că aplicaţia folosită în procesul electorală urma să fie dezactivată. Haideţi să depăşim acest moment. Am realizat foarte multe lucruri împreună pentru binele românilor din Danemarca. Şi mai avem încă multe de făcut împreună. Sper să pot conta şi în continuare pe sprijinul şi susţinerea voastră”, a mai arătat ambasadorul României în Danemarca.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ambasador,
aplicatie,
folosire,
proces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.