HARTA votului pe judeţe: Unde a câştigat USR şi care sunt fiefurile PSD care au schimbat direcţia

Postat la 28 mai 2019 233 afişări

Rezultatele parţiale la alegerile europarlamentare arată că până la această oră PSD a obţinut cele mai multe voturi, la nivelul judeţelor. PSD a câştigat 19 judeţe, PNL 14, USR PLUS 5, iar UDMR şi-a adjudecat 4 judeţe.

HARTA votului pe judeţe: Unde a câştigat USR şi care sunt fiefurile PSD care au schimbat direcţia

Potrivit rezultatelor parţiale la europarlamentare, PSD a câştigat în cele mai multe judeţe, 19, dar a pierdut în altele care erau considerate fiefuri ale partidului. Printre acestea, se numără Vrancea, unde social-democraţii au fost învinşi de liberali.

PNL a câştigat în 14 judeţe, în unele dintre ele în detrimentul PSD, dar a şi pierdut în unele judeţe, care în ultimii ani au votat constant cu liberalii. Este vorba de Cluj, Timiş, unde USR PLUS a reuşit să îi devanseze pe liberali.

USR PLUS şi-a adjudecat mai multe judeţe. Atfel, pe lângă Cluj şi Timiş, Alianţa a câştigat în Iaşi, Sălaj şi Braşov.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
castigare,
usr,
harta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.