Al treilea pachet de salvare pentru Grecia?

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 septembrie 2013 210 afişări

FMI estimează că Grecia va avea nevoie de încă 11 mld. euro în 2014-2015, ca parte a unui al treilea pachet de credite, estimare despre care ministrul german de finanţe Wolfgang Schaeuble a declarat că "nu e complet nerealistă".

Al treilea pachet de salvare pentru Grecia?

Declaraţia lui Schaeuble, neaşteptată în condiţiile în care alegerile din Germania de la 22 septembrie au eliminat orice discuţie despre banii germani daţi pentru salvarea altor economii, a fost îndulcită rapid de precizarea aceluiaşi, cum că dacă echipa Angelei Merkel va câştiga alegerile, nu vor mai exista alte salvări de ţări după model grecesc.

Ministrul a adăugat însă că a vorbit despre un viitor pachet de credite pentru Grecia pentru a nu da loc speculaţiilor că va avea loc o nouă restructurare a datoriei greceşti de natură să-i afecteze pe creditorii privaţi - o temă redevenită brusc sensibilă după ce ministrul grec de finanţe, Iannis Stournaras, a declarat pentru un ziar elen că dacă ţara lui reuşeşte să ajungă la excedent bugetar, va obţine mai mult timp şi dobânzi mai avantajoase pentru datoria care trebuie rambursată.

Grecia a beneficiat până acum de două pachete de salvare din partea "troicii" UE-FMI-BCE - primul aprobat în mai 2010, în valoare de 110 mld. euro, al doilea aprobat în octombrie 2011, în valoare de 130 mld. euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/al-treilea-pachet-de-salvare-pentru-grecia-11284716
11284716
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.