Al doilea pod peste Dunăre, deschis pe 14 iunie. Taxa de traversare va fi de 6 euro

Autor: Andreea Neferu Postat la 29 mai 2013 172 afişări

Podul peste Dunăre de la Calafat-Vidin, a cărui construcţie a început în urmă cu şase ani, va fi inaugurat pe 14 iunie, a anunţat ministrul transporturilor Relu Fenechiu, aflat ieri într-o vizită la Calafat pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Podul peste Dunăre de la Calafat-Vidin, a cărui construcţie a început în urmă cu şase ani, va fi inaugurat pe 14 iunie, a anunţat ministrul transporturilor Relu Fenechiu, aflat ieri într-o vizită la Calafat pentru a verifica stadiul lucrărilor. Tot pe 14 iunie va fi înfiinţată o societate mixtă româno-bulgară, care va opera podul şi care va percepe o taxă de 6 euro pe autoturism pentru fiecare traversare a acestuia.

„Lucrările sunt aproape finalizate, mai există câteva detalii tehnice care vor fi gata în perioada imediat următoare, şi aici mă refer la lucrările care se execută la catenară (firul de alimentare cu energie electrică pentru circulaţia feroviară), fiind o diferenţă de nivel de doar 10 cm între catenara dintre România şi Bulgaria, pe care o vom pierde pe o distanţă de o sută de metri“, a spus Fenechiu.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/al-doilea-pod-peste-dunare-deschis-pe-14-iunie-taxa-de-traversare-va-fi-de-6-euro-10908939
10908939
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.