Al doilea cel mai mare lanţ de cinematografe din lume, proprietarul Cinema City, a depus actele pentru insolvenţă

Postat la 08 septembrie 2022 431 afişări

Al doilea cel mai mare lanţ de cinematografe din lume, proprietarul Cinema City, a depus actele pentru insolvenţă

Cineworld din Marea Britanie, al doilea cel mai mare lanţ de cinematografe din lume, a depus actele pentru insolvenţă în SUA, în încercarea de a se restructura, scrie The Guardian. 

Grupul operează 751 de cinematografe, dintre care peste 500 în Statele Unite, peste 100 în Marea Britanie şi Irlanda şi altele în Europa şi Israel. Cineworld deţine lanţul CinemaCity din România. 

Cineworld a precizat într-un comunicat că a cerut insolvenţa sub protecţia ”Chapter 11” în SUA, un proces de restructurare supravegheat care oferă companiilor timp pentru a negocia cu creditorii pentru a ajunge la o înţelegere privind reducerea datoriilor.

Cineworld a precizat că "va încerca să reducă gradul de îndatorare şi va consolida bilanţul".

Compania speră să iasă din reorganizare în primul trimestru al anului 2023. 

Eric Snyder, expert în falimente de la Wilk Auslander, a declarat că creditorii Cineworld nu i-au acordat "prea mult timp pentru a lua o decizie între reorganizare sau vânzare".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cinematografe,
irlanda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.