Airbus vrea să transforme fotoliile avioanelor în şei de motocicletă

Autor: Dorin Oancea Postat la 15 iulie 2014 77 afişări

Într-o solicitare depusă la US Patent and Trademark Office, compania aeriană Airbus propune schimbarea modului în care se stă în avion, introducând o şa asemănătoare cu una de motocicletă, dar prevăzută cu un mic spătar şi este şi batantă. O atare inovaţie ar reduce şi mai mult spaţiul unui pasager; pe de altă parte, invaţia este lipsită de suporturi pentru pahare sau de alte utilităţi.

Airbus vrea să transforme fotoliile avioanelor în şei de motocicletă

Mai multe locuri în avion înseamnă venituri în creştere pentru companiile aeriene, dar şi o reducere a preţurilor, din cauza condiţiilor incomode de călătorie. Nu există, în acelaşi timp, garanţii că o astfel de inovaţie ar putea trece de autorităţile care se ocupă de siguranţa aeriană. Autorităţi care au determinat operatorul lowcost Ryanair să renunţe la ideea de a vinde bilete "în picioare" în avioane prevăzute cu bare şi curele de prindere.

Un purtător de cuvânt al Airbus a precizat că este vorba de un concept, că de cele mai multe ori aceste concepte nu sunt dezvoltate şi că este vorba de o o protejare a ideilor companiei.  Airtbus nu este singura companie care se gândeşte la modalităţi de a înghesui pasagerii în avion; alte idei sunt scaunele-hamac, locuri care să ţină oamenii doar parţial aşezaţi sau configuraţii de locuri supraetajate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/airbus-vrea-sa-transforme-fotoliile-avioanelor-in-sei-de-motocicleta-12936181
12936181
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.