Airbus a surclasat Beoing şi a devenit cel mai mare producător de avioane din lume

Autor: Laura Albu Postat la 02 ianuarie 2020 99 afişări

Airbus a surclasat Beoing şi a devenit cel mai mare producător de avioane din lume

Airbus a devenit cel mai mare producător de avioane din lume pentru prima dată din 2011, după ce a livrat produs şi livrat 863 de avioane în 2019, întrecându-i pe rivalii americani de la Boeing, transmite Reuters.

O inversare a ierarhiei între cele două companii era de aşteptat din cauza producţiei lente a avioanelor cu probleme 737 MAX de către Boeing, care au primit interdicţie de zbor în primăvara lui 2019. Însă datele companiei europene arată ca distanţa dintre cele două companii nu este atât de mare, iar Boeing are încă şanse foarte bune de a-şi recupera prima poziţie.

Airbus a fost nevoită să işi reducă obiectivele de producţie pentru 2019 cu 3% la finalul lunii octombrie, însă a suplimentat resursele necesare construirii avioanelor până în ultimele ore ale anului, ajungând la 863 de aeronave în 2019, cu 3 mai multe decât plănuiseră după revizuirea ţintei.

Livrările au crescut cu 7,9% faţă de anul 2018, când au fost livrate 800 de aeronave.

Airbus a refuzat să ofere declaraţii cu privire la cifrele de producţie, deoarece acestea trebuie verficate înainte de a fi finalizate şi publicate.

Producătorii de avioane încasează veniturile pe comenzi atunci când avioanele sunt livrate, iar la finalul anului aceste companii sunt monitorizate îndeaproape de investitori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
airbus,
boeing,
avioane

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.