Agentul Guvernamental la Curtea de Justiţie a UE: Nu riscăm acum sancţiuni financiare din cauza “Legii 51%", care obligă comercianţii să vândă cel puţin 51% produse locale

Postat la 15 februarie 2017 68 afişări

Comisia Europeană a lansat miercuri procedura de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva României privind comerţul cu amănuntul de produse agricole şi alimentare, pe Legea 51%, care obligă comercianţii să vândă cel puţin 51% produse locale.

Agentul Guvernamental la Curtea de Justiţie a UE: Nu riscăm acum sancţiuni financiare din cauza “Legii 51%", care obligă comercianţii să vândă cel puţin 51% produse locale

Răzvan Horaţiu Radu, agentul guvernamental al României la Curtea de Justiţie a UE (CJUE), a declarat, pentru MEDIAFAX, că avem la dispoziţie două luni să răspundem solicitării Comisiei Europene.

 

“Important este sa găsim soluţia cea mai bună. Nu riscăm deocamdată nicio sancţiune şi nici să fim daţi în judecată pe acest subiect de Comisia Europeană. Pentru motive similare, Comisia Europeană a deschis o procedură şi împotriva Ungariei”, a precizat, pentru MEDIAFAX, agentul guvernamental al României la CJUE.

 

În procedura de infrigement (încălcarea legislaţiei comunitare) dacă, în ciuda hotărârii Curţii, statul membru tot nu remediază situaţia, Comisia poate retrimite cazul la Curtea de Justiţie. La a doua trimitere a cazului la Curtea de Justiţie, Comisia propune Curţii să impună sancţiuni financiare, sub forma unei sume forfetare şi/sau a unei plăţi zilnice.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.