Adrian Ţuţuianu: Directorul SRI şi adjuncţii să aibă mandat de 4 ani. Numărul de mandate, limitat la 2

Postat la 14 februarie 2017 98 afişări

Preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat marţi că, în opinia sa, directorul SRI şi adjuncţii Serviciului ar trebui să aibă un mandat de patru ani, iar numărul de mandate ar trebui limitat la două.

Adrian Ţuţuianu: Directorul SRI şi adjuncţii să aibă mandat de 4 ani. Numărul de mandate, limitat la 2

Ţuţuianu a spus că în acest moment legea nu prevede care este durata mandatului directorului SRI, care este durata mandatului pentru adjuncţi, neexistând prevederi nici privind posibilitatea de a deţine mai multe mandate.

 

Întrebat dacă ar fi o variantă ca directorul SRI să fie numit pentru un mandat pe durata mandatului şefului statului, care face numirea (cinci ani, n.r.), Ţuţuianu a precizat că poate fi o soluţie, dar că, în opinia sa, mandatul trebuie limitat la patru ani.

 

''Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că am putea să avem mandat de patru ani. E o opinie personală, nu însuşită politic sau a Comisiei. Cred că un mandat de patru ani pentru directorul SRI, pentru adjuncţi, este util. Cred că am putea stabili că două mandate, aşa cum are preşedintele, înseamnă maximum. Acestea sunt variante de lucru'', a explicat el.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.