Agenţia nucleară rusă confirmă că explozia din baza militară din nordul Rusiei a avut loc în urma testării unei rachete

Autor: Marinela Sarbu Postat la 11 august 2019 358 afişări

Incendiul şi explozia ulterioară produsă în apropierea oraşului Severodvinsk din regiunea Arkhangelsk au avut loc în urma testării unei rachete pe o platformă maritimă, a anunţat duminică departamentul de comunicare al companiei ruse de stat Rosatom, relatează agenţia TASS.

"Testele cu rachetă au fost organizate pe o platformă maritimă. Explozia a avut loc după finalizarea testelor. Mai mulţi membri ai echipajului au fost aruncaţi la mare şi avem speranţa de a-i găsi în viaţă. Căutarea a continuat până la găsirea supravieţuitorilor. Moartea a cinci angajaţi de la Rosatom care se ocupau cu activităţi legate de o sursă de energie bazată pe izotopi radioactivi a fost anunţată abia după aceea", a informatdepartamentul.

"A fost vorba despre un concurs de factori, care are loc adesea la testarea noilor tehnologii", a spus un purtător de cuvânt al Rosatom.

Accidentul a avut loc într-o zonă de testare militară în apropiere de Severodvinsk, în regiunea Arkhangelsk, pe 8 august.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
RACHETE,
EXPLOZII

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.