Agenţia americană pentru situaţii de urgenţă: pagubele provocate de Ian vor fi catastrofale

Autor: Petru Mazilu Postat la 29 septembrie 2022 127 afişări

Pagubele provocate de urganaul Ian vor fi catastrofale, avertizează Agenţia americană pentru situaţii de urgenţă. Furtuna violentă a lovit miercuri statul american Florida şi a făcut deja pagube uriaşe.

Agenţia americană pentru situaţii de urgenţă: pagubele provocate de Ian vor fi catastrofale

Pagubele provocate de uraganul Ian vor fi catastrofale, a avertizat directorul Agenţiei Federale pentru Situaţii de Urgenţă.

Organismul guvernamental american, care protejează populaţia de dezastrele naturale şi alte pericole, consideră că mii de oameni ar putea fi strămutaţi pe termen lung.

„Nu cred că le putem cuantifica încă. Dar pot să vă spun că vor fi catastrofale", a declarat directorul Deanne Criswell pentru CNN, atunci când a fost întrebată despre pagubele provocate de furtună.

Uraganul Ian a lovit coastele Floridei miercuri şi a provocat deja pagube uriaşe. Numeroase zone locuite sunt inundate, iar vântul puternic a rupt copaci şi stâlpi, distrugând case şi reţelele de electricitate. Peste două milioane de americani au rămas fără energie electrică şi zone întregi au fost evacuate.

De asemenea, au fost închise aeroporturile, gările, porturile şi şoselele aflate în calea furtunii, inclusiv Centrul Spaţial Kennedy care a amânat lansarea unei rachete.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ian,
pagube,
agenţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.