Africa solicită noi taxe globale pentru finanţarea acţiunilor de combatere a schimbărilor climei

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 septembrie 2023 19 afişări

Liderii africani au propus miercuri noi taxe globale şi reforme ale instituţiilor financiare internaţionale pentru a contribui la finanţarea acţiunilor de combatere a schimbărilor climatice, într-o declaraţie care va sta la baza poziţiei lor de negociere la summitul COP28 din noiembrie.

Africa solicită noi taxe globale pentru finanţarea acţiunilor de combatere a schimbărilor climei

Declaraţia de la Nairobi a încheiat cele trei zile ale Summitului african pe tema climei, potrivit Reuters. Dezbaterile au vizat, în special, modul de mobilizare a finanţării pentru adaptarea la condiţiile meteorologice tot mai extreme, conservarea resurselor naturale şi dezvoltarea energiei regenerabile.

În ciuda faptului că este una dintre cele mai afectate regiuni de schimbările climei, Africa primeşte doar aproximativ 12% din finanţarea anuală de aproape 300 de miliarde de dolari de care are nevoie pentru a face faţă schimbărilor.

Organizatorii summitului au pus accentul pe soluţiile bazate pe piaţă, cum ar fi creditele de carbon, iar la Nairobi au fost anunţate investiţii de sute de milioane de dolari în acest sens.

În declaraţia finală există solicitarea ca marii poluatori şi instituţiile financiare globale să aloce mai multe resurse pentru a ajuta ţările sărace şi pentru a le facilita împrumuturi la rate accesibile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
africa,
climă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.