AFP: Europa şi China au prea mult de pierdut de pe urma unui război comercial

Postat la 20 mai 2013 15 afişări

Litigiile comerciale dintre UE şi China s-au intensificat în ultima perioadă, vizând de la echipamente de telecomunicaţie şi până la panouri solare, însă unii experţi nu cred în declanşarea unui adevărat razboi comercial.

 Un asemenea conflict între cei doi cei mai parteneri comerciali din lume ar fi dezastruos pentru economiile europene şi chineză, avertizează unii experţi, subliniind că Bruxelles-ul şi Beijingul au nevoie unul de celălalt.

Potrivit unor analişti, intensificarea tensiunilor ar putea pur şi simplu să reflecte faptul că UE şi China resimt impactul unei puternice scăderi economice.

China a înregistrat anul trecut cel mai scăzut nivel de creştere din ultimii 13 ani, în timp ce UE, afectată de criza datoriei şi creşterea nivelului şomajului, se află în mod oficial în recesiune.

"Cred că faptul că UE se află într-o spirală de creştere negativă nu poate să fie disociat de diferendele sale cu China", a declarat Sergio Marchi, de la grupul Marchi, un fost ministru canadian pentru Comerţ Extern şi ambasador la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afp-europa-si-china-au-prea-mult-de-pierdut-de-pe-urma-unui-razboi-comercial-10888288
10888288
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.