Affidea are undă verde pentru achiziţia centrelor de radioterapie MedEuropa. Operatorul investeşte 15 mil. euro într-un nou centru la Iaşi

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 21 mai 2024 23 afişări

Affidea are undă verde pentru achiziţia centrelor de radioterapie MedEuropa. Operatorul investeşte 15 mil. euro într-un nou centru la Iaşi

Affidea, cel mai mare jucător din piaţa serviciilor de imagistică medicală, a finalizat achiziţia centrelor de radioterapie MedEuropa, tranzacţie anunţată în martie 2024. Primul pas al noului acţionar al MedEuropa este o investiţie de 15 mil. euro la Iaşi într-un nou centru de radioterapie.

La Iaşi Affidea are deja prezenţă prin servicii de imagistică - rezonanţă magnetică nucleară (RMN), computer tomograf (CT), osteodensitometrie (DXA), însă centrul de radioterapie MedEuropa era deja în planurile de extindere înainte de achiziţia de la începutul anului.

„Prin finalizarea achiziţiei MedEuropa şi deschiderea noului centru oncologic ultramodern de la Iaşi, consolidăm angajamentul nostru de combatere a cancerului în comunităţile unde suntem prezenţi. Această nouă etapă reprezintă un pas important în direcţia reducerii decalajelor în domeniul îngrijirii oncologice prin furnizarea de diagnosticare avansată, analize de laborator, tratamente de radioterapie şi chimioterapie, precum şi o gamă largă de consultaţii complementare în cadrul unei singure reţele”, a transmis Răzvan Predica, CEO Affidea România şi Ungaria, într-un comunicat de presă.

Noul centru de la Iaşi va asigura, pe lângă radioterapie, spitalizare de zi pentru pacienţii oncologici şi consultaţii de oncologie medicală. Echipa cuprinde şapte medici radio-oncologi, cinci fizicieni medicali, dar şi asistenţi medicali şi personal administrative. Pacienţii pot accesa serviciile noului centru MedEuropa de la Iaşi de la finalul lunii mai.

„Prin această etapă importantă, ne dezvoltăm în continuare portofoliul de servicii în România, o piaţă cheie în reţeaua Affidea, şi ne îmbunătăţim capacitatea de a oferi în timp util tratamente inovatoare împotriva cancerului, asigurându-ne că fiecare pacient oncologic beneficiază de cea mai bună îngrijire posibilă", potrivit lui Guy Blomfield, CEO şi Preşedinte al Boardului de Management al Grupului Affidea.

După achiziţia MedEuropa şi deschiderea centrului de la Iaşi, Affidea ajunge la 58 de clinici pe piaţa românească, acoperind 27 de oraşe cu servicii de diagnostic imagistic, analize de laborator şi consultaţii medicale pe mai multe specialităţi.

În această tranzacţie, Grupul Affidea a fost asistat juridic de Societatea de avocatură Rizoiu & Poenaru, de firma Clifford Chance şi TS Partners, în timp ce Deloitte Romania a asistat Affidea în procesul de due diligence financiar si fiscal, precum şi în asistenţă la tranzacţie. MedEuropa a fost asistată juridic de Biris Goran şi Linklaters.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iasi,
achizitie,
investitie,
operator

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.