AFEER: Reducerea tarifelor la distribuitori ar putea scădea factura finală la energie cu până la 2%

Postat la 21 decembrie 2016 45 afişări

La nivelul distribuitorilor de energie, tarifele au scăzut cu 3,8% până la 9,04%, lucru care ar putea însemna o scădere de cel mult 2% a facturii la nivelul consumatorului final, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică (AFEER), Ion Lungu.

AFEER: Reducerea tarifelor la distribuitori ar putea scădea factura finală la energie cu până la 2%

„Costurile cu distribuţia şi transportul reprezintă circa o treime din totalul facturii la consumator. Astfel că reducerea acestor tarife cu până la 9% s-ar reflecta în proporţii de cel mult 1-2% în factura de curent electric. Aceste reduceri, de pe lanţul de la producător la consumator, au mai mult rolul de a stabiliza piaţa de energie”, a spus Ion Lungu.

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, în şedinţa din 14 decembrie, reducerea tarifelor specifice pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice la operatorii de distribuţie concesionari pentru anul 2017.

„Ca urmare a analizei datelor transmise de operatorii de distribuţie concesionari şi a calculelor preliminare a veniturilor reglementate, cu luarea în considerare a corecţiilor anuale efectuate conform cadrului de reglementare în vigoare, tarifele calculate pentru anul 2017 înregistrează, faţă de anul 2016, scăderi cuprinse între 3,8% şi 9,04%”, se arată într-un comunicat al Autorităţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.