Tineri manageri de top: Andrei Dumitraşcu, PEPSICO România

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 21 decembrie 2016 531 afişări

Tineri manageri de top: Andrei Dumitraşcu, PEPSICO România

Din noiembrie 2014, când s-a alăturat echipei PepsiCo, se ocupă de dezvoltarea mărcilor de food din portofoliul companiei: Lay’s, Doritos, Krax, Star şi Quaker. Este responsabil cu gestionarea activărilor de brand pentru consumatori, de la implementarea platformelor globale până la dezvoltarea unor programe specifice pieţei locale. Andrei Dumitraşcu coordonează o echipă de cinci persoane care se ocupă de tot atâtea mărci. „Anul trecut, divizia de food a PepsiCo România a înregistrat unul din cei mai buni ani din istorie“, spune el, fără a da însă niciun fel de reper concret. Absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea Economie Generală, Economia şi Dreptul Afacerilor (2001-2005), şi al unui master la Universitatea Paris XII Val de Marne, specialitatea dezvoltarea şi administrarea unei companii (2008-2009), Andrei Dumitraşcu şi-a început cariera într-o companie care activează în zona de trading de cereale, experienţă despre care spune că a fost „pe cât de frumoasă, pe atât de dificilă“. A continuat într-o altă multinaţională, din domeniul FMCG, dobândind experienţă de vânzări, trade marketing şi marketing.

Îşi aminteşte că, la un moment dat, şi-a dorit să facă parte din echipa unui start-up românesc, experienţă care i-a adus şi cel mai dificil moment din carieră. „Am dat curs acestei dorinţe fiind ghidat de impulsurile mele antreprenoriale dar şi de frumuseţea proiectului. În momentul în care lucrurile nu au mai mers conform aşteptărilor, aflat într-un impas, am înţeles cât este de important să laşi uşi deschise în urma ta. Acel proverbial «loc de bună ziua» m-a readus în compania de unde plecasem.“ Cel mai frumos moment din cariera sa se leagă de rezultatele obţinute anul trecut de departamentul pe care îl coordonează. Pe termen lung, în zece ani, se vede „construind în continuare echipe, caractere şi rezultate“.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.