Afacerile RE/MAX România au crescut cu peste 50% în 2019, la 4,55 milioane de euro

Autor: Andra Stroe Postat la 21 ianuarie 2020 31 afişări

Afacerile RE/MAX România au crescut cu peste 50% în 2019, la 4,55 milioane de euro

Reţeaua de agenţii imobiliare RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza cu cele mai bune rezultate la nivel global pe acest segment, a înregistrat anul trecut comisioane generate în valoare de 4,55 milioane de euro, în creştere cu peste 50% faţă de anul precedent, depăşind estimările realizate la începutul lui 2019. Pentru anul curent, compania vizează o creştere de aproximativ 35% la nivelul comisioanelor înregistrate, până la 6,1 milioane de euro.

În 2019, birourile RE/MAX România au înregistrat o evoluţie de peste 40% a numărului de tranzacţii imobiliare, comparativ cu anul precedent, cu o valoare totală de peste 150 milioane de euro. Dintre acestea, 64% au fost reprezentate de vânzări, iar 36% de închirieri. Reţeaua locală RE/MAX a încheiat anul 2019 cu peste 50 de birouri francizate şi peste 450 de membri. 

„Afacerile RE/MAX au continuat să crească şi anul trecut în acord cu strategia noastră de expansiune, iar pentru anul în curs suntem la fel de optimişti. Mizând în continuare pe dezvoltarea reţelei în parametrii stabiliţi, precum şi pe tendinţele pozitive ale pieţei, estimăm o creştere de circa 35% a cifrei de afaceri până la finele anului”, a declarat Răzvan Cuc, preşedintele RE/MAX România.

La fel ca anii anteriori, cele mai numeroase intermedieri s-au realizat pe segmentul rezidenţial. În 2019 aproximativ 84% dintre tranzacţii s-au înregistrat în această categorie, 8% în segmentul office & comercial, 4% terenuri, iar circa 4% au fost pe industrial, hoteluri sau proprietăţi speciale.

În topul oraşelor cu cele mai multe tranzacţii realizate de birourile RE/MAX se situează Bucureşti, care au surclasat anul trecut, după o perioadă de trei ani, birourile din Cluj-Napoca. De altfel, Clujul nu se regăseşte nici în top 3 anul trecut, clasamentul fiind completat de Sibiu şi Braşov. 

Totodată, în Capitală a avut loc şi cea mai mare tranzacţie imobiliară din cadrul RE/MAX în 2019, respectiv vânzarea unui teren de 2,8 milioane de euro, urmată de vânzarea unui teren în Braşov, care s-a ridicat la o valoare de aproape 2,3 milioane de euro. Pe locul al treilea se clasează cea mai scumpă intermediere rezidenţială, o vilă de peste 1,32 milioane de euro din Bucureşti.

Pentru anul curent RE/MAX România vizează atingerea unei cifre de afaceri de peste 6,1 milioane de euro din comisioanele realizate. Totodată, compania are în plan şi o creştere a numărului de birouri, respectiv peste 60 de unităţi până la finele anului, precum şi a numărului de agenţi, până la 660 de membri. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
romania,
afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.