Afacerile fratilor Micula

Postat la 18 septembrie 2007 2 afişări

Ioan si Victor Micula au inceput prin importuri si s-au extins la productia alimentara, turism, media si real estate. Grupul detinut de cei doi frati ar putea depasi in acest an o cifra de afaceri cumulata de 800 de milioane de euro, fata de circa 670 de milioane de euro anul trecut.

 

Productie: Principalele companii ale grupului sunt cele care se ocupa cu imbutelierea apelor minerale si producerea sucurilor (European Drinks si Tonical Trading), cu producerea berii, a sosurilor, dulciurilor, snacks-urilor si cerealelor (European Food), a bauturilor spirtoase (Scandic Distilleries) si compania care produce ambalajele PET – Rieni Drinks.

 

Transilvania General Import-Export: Compania prin care s-au realizat initial importurile, aceasta realizand ulterior distributia productiei proprii. Grupul detine si firma Comalimenta, care opereaza o retea de magazine proprii.

 

Mass-media: Cei doi oameni de afaceri detin posturile de televiziune National TV, Favorit si N24, mai multe ziare locale, precum si cotidianul Realitatea Romaneasca, care mai apare doar in varianta online. Din declaratiile actionarilor grupului reiese ca afacerile din media au inregistrat anul trecut un profit operational de 10 mil. euro.

 

Turism: Grupul detine 12 unitati hoteliere pe litoral, toate clasificate la doua stele, si un hotel de trei stele la Stana de Vale. Sub Transilvania Tour si Izvorul Minunilor Stana de Vale este inregistrat patrimoniul hotelier, iar sub Turist Center este inregistrata agentia de turism a grupului.

 

Alte afaceri: Fratii Micula mai detin compania Multipack, care se ocupa de producerea capacelor si a etichetelor, Starmill SA, al carei obiect de activitate este moraritul, respectiv Brametchim si Carmetchim, prin care sunt organizate operatiunile imobiliare. Depozitele de cereale sunt inregistrate sub Comcereal Arad, in timp ce Original Prod este tipografia unde sunt realizate etichete si materiale publicitare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Afacerile fratilor Micula
/actualitate/afacerile-fratilor-micula-1010389
1010389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.