Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020

Autor: Roxana Rosu Postat la 04 august 2021 50 afişări

Afacerile din comerţul cu amănuntul  au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020

Afacerile din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) au crescut în primele şase luni cu 13,4%, pe serie brută, şi cu 11,6% ajustat sezonier, în timp ce în luna iunie comerţul sa majorat cu 12 % faţă de iunie 2020, pe serie brută, şi cu 13,6% ajustat în funcţie de număr de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele publicate miercuri de INS.

Faţă de luna precedentă, afacerile din comerţ s-au majorat în iunie, ca serie brută, cu 3,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de număr de zile lucrătoare şi de sezonalitate au scăzut cu 0,1%.

În primele şase luni din 2021, creşterea brută a afacerilor din comerţ a fost susţinută de majorarea vânzărilor de produse nealimentare (+ 21,4%), a comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în revista specializată (+ 14,7%) şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+ 4,9%).

Avansul din iunie 2021, faţă de iunie 2020, cu 12,1%, sa datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în revista specializată (+ 17,6%), vânzările de produse nealimentare (+ 14,0%) şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+ 6,8%).

De asemenea, pe serie ajustată, faţă de luna mai 2021, în câte ceva volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut pe ansamblu cu 3,2% datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse alimentare , băuturi şi tutun (+ 3,9%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în revista specializată (+ 3,5%) şi vânzările de produse nealimentare (+ 2,5%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
produse,
vanzari,
autovehicule

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.