Zile negre pentru biletul verde

Postat la 30 octombrie 2007 1 afişăre

Directorul general al FMI, Rodrigo Rato, a avertizat din nou ca riscurile unei prabusiri „dezordonate“ a dolarului au crescut, investitorii ar putea cere rate mai mari ale dobanzilor ca sa continue sa finanteze economia americana

Directorul general al FMI, Rodrigo Rato, a avertizat din nou ca riscurile unei prabusiri „dezordonate“ a dolarului au crescut, investitorii ar putea cere rate mai mari ale dobanzilor ca sa continue sa finanteze economia americana, iar recenta criza a creditelor ipotecare s-ar putea combina cu o crestere a inflatiei din cauza majorarii preturilor la petrol si la produse alimentare, creand pericolul unor dezechilibre in economia globala. Saptamana trecuta s-a incheiat cu un dolar aproape de raportul de 1,44 fata de euro, continua pierdere de valoare a monedei americane fiind accentuata de asteptarile privind o reducere a dobanzii de catre Rezerva Federala la sedinta din 31 octombrie. Semnale proaste pentru dolar au venit si din partea investitorilor, miliardarul Warren Buffett, ale carui previziuni privind evolutia pietelor sunt indeobste tinute la mare pret, vestind ca dolarul va scadea in continuare si ca el a cumparat actiuni la companii care isi numara banii in alte monede decat cea americana.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMI,
criza
/actualitate/afaceri/zile-negre-pentru-biletul-verde-1018868
1018868
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.