Zeci de banci si asiguratori, vizati de un exercitiu de supraveghere financiara internationala

Postat la 30 noiembrie 2009 17 afişări

Autoritatile de reglementare a sectorului financiar, sub coordonarea Consiliului de Stabilitate Financiara creat in aceasta vara, au realizat o lista de 30 de institutii financiare de anvergura globala care vor fi incluse intr-un exercitiu international de supraveghere, potrivit Financial Times.

Lista include sase grupuri de asigurari si 24 de banci din Europa, America de Nord si Japonia, iar exercitiul are rolul de a preveni raspandirea la nivel mondial a riscurilor cu caracter sistemic in cazul unei viitoare crize financiare.

Grupurile de asigurari sunt considerate de importanta sistemica din mai multe motive, spre exemplu daca detin si o divizie mare de creditare - precum Aviva (Marea Britanie) - sau operatiuni complexe de inginerie financiara - precum Swiss Re.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/zeci-de-banci-si-asiguratori-vizati-de-un-exercitiu-de-supraveghere-financiara-internationala-5142629
5142629
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.