Vreme rea pentru fuziuni

Postat la 13 noiembrie 2007 1 afişăre

Conditiile incerte de pe piata internationala au facut ca anuntul privind preluarea bancii italiene Antonveneta de catre banca Monte dei Paschi di Siena sa fie prost primit: saptamana trecuta, actiunile acesteia din urma a trebuit sa fie suspendate de la tranzactionare la bursa din Milano din cauza pierderii mari de valoare.

Monte dei Paschi, cea mai veche institutie bancara din lume, ar deveni a treia mare banca din Italia dupa preluarea Antonveneta, pentru care a oferit 9 milioane de euro actualului proprietar, grupul bancar spaniol Santander. (La randul sau, Santander a obtinut controlul asupra Antonveneta dupa ce spaniolii impreuna cu RBS si Fortis au cumparat luna trecuta ABN Amro, printre activele careia se numara si banca italiana.)

Analistii considera ca achizitia Antonveneta e prea costisitoare pentru Monte dei Paschi (in esenta, banca ar plati 9 milioane de euro pentru o sucursala, dat fiind ca Antonveneta are 1.000 de sucursale) si ca obiectivul de profit anuntat pentru 2009 - 1,5 miliarde de euro, inclusiv pe baza economiilor de costuri obtinute in urma integrarii Antonveneta - s-ar putea dovedi nerealist. Monte dei Paschi, care urmareste sa-si consolideze prezenta in nord-estul bogat al Italiei, fieful Antonveneta, intentioneaza sa-si finanteze achizitia jumatate prin vanzarea de actiuni, jumatate din credite si din vanzarea unor active.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
Antonveneta,
Monte dei Paschi
/actualitate/afaceri/vreme-rea-pentru-fuziuni-1036399
1036399
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.