Vladescu: Bancile trebuie sa cofinanteze proiectele cu fonduri UE

Postat la 05 martie 2010 7 afişări

Sectorul bancar are o lichiditate ridicata si bancile trebuie sa se orienteze catre acordarea de finantari pentru atragerea de fonduri UE, in conditiile in care MFP nu va mai fi la fel de activ pe piata interna a titlurilor de stat ca in 2009, sustine ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

"Sectorul bancar isi face treaba, incearca sa finanteze, iar astazi este obligat sa finanteze pentru ca nivelul de lichiditate este foarte mare (...) Astazi sectorul bancar are mai multa lichiditate decat ii trebuie", a declarat Vladescu, vineri, la un seminar organizat de Ziarul Financiar. Ministrul a explicat ca bancile vor trebui sa isi orienteze lichiditatile catre finantari pentru atragerea fondurilor europene, mai ales ca Ministerul Finantelor Publice (MFP) va iesi mai mult pe pietele internationale in acest an si se va imprumuta mai putin de pe piata interna.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
Vladescu,
proiecte,
fonduri,
cofinantare,
UE
/actualitate/afaceri/vladescu-bancile-trebuie-sa-cofinanteze-proiectele-cu-fonduri-ue-5716955
5716955
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.